Sun Dao Kuntao

(verdedigingsvorm)

Sun Dao Kuntao is een bijzondere Kuntao vorm met een meditatieve grondslag. Alles gebeurt vanuit rust en aarding.  Door steeds je (innerlijke)rust te bewaren hou je je emoties onder controle. Je bent continu in beweging. Je leert snel te schakelen, te aarden en te ontaarden. Je komt een elkaars energievelden en je hebt fysiek contact.

Sun Dao Kuntao is zowel hard als zacht, blokkend als meegaand en gespannen als ontspannen. Dit ook voor het contact met je partner. Je bent continu aan het voelen, sturen, observeren en anticiperen en daarop reageer je door middel van automatisme of bewuste acties. Daarbij schakelen tussen hard en zacht, meegaand en blokkend, gespannen en ontspannen en tussen automatisme en bewustwording. Je bent dus intensief met jezelf en met je partner bezig, maar je behoudt tegelijkertijd je innerlijke rust en je aarding met de grond.

In beginsel zullen de bewegingen meer fysiek dan gevoel en chi zijn. Hoe verder je vordert, hoe meer het op gevoel en met chi zal gaan. Uiteindelijk leer je ook te schakelen tussen fysiek, gevoel en chi.

Als je heel bewust, op de hiervoor beschreven manier traint i.p.v. alles op de automatische piloot of zonder erbij na te denken, geeft dit een bijzondere reactie op je mentale ik. Je gaat signalen, gevoelens, effecten herkennen en op termijn deze mogelijk te reflecteren op je dagelijks leven. Dit heeft natuurlijk wel zijn tijd nodig. Dit moet je zeker niet willen forceren, maar dat natuurlijke groei zijn werk laten doen.

Alles gebeurt beheerst met chi, vanuit rust, aarding en zo bewust mogelijk.

Algemene informatie

GROEPSTRAINING:

Neem hiervoor contact op met Sun Dao

PRIVÉTRAINING en CLINICS

Neem hiervoor contact op met Sun Dao

SunDao Kuntao
error: Content is protected !!