Sun Dao Bewegingsmethoden

Het praktisch gedeelte bestaat uit de De Sun Dao Bewegingsmethoden. Door de oefeningen op een bewuste en specifieke manier uit te voeren, ga je bijzondere ervaringen beleven en voelen. Het biedt de mogelijkheid om jezelf te verkennen, je angsten en pijn om te zetten in bewustzijn en jezelf beter te leren kennen. Dit bevordert jouw persoonlijke groei op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Sun Dao heeft 2 soorten bewegingsmethoden: Sun Dao Qigong, de meditatieve vorm gericht op gezondheid en ontspanning, en Sun Dao Kuntao, de verdedigingsvorm met meditatieve grondslag. Bij beide methodes is rust en aarding de basis. Hoe beter jouw aarding en innerlijke rust zijn, hoe makkelijker het is om op te nemen, te focussen, te voelen, te ervaren en te sturen. Je energie (chi) wordt sterker en gaat beter stromen, en je ervaart meer innerlijke rust. 

Door regelmatig en op de juiste manier een van de Sun Dao bewegingsmethodes te beoefenen, zal het steeds meer deel van jezelf worden. Dit maakt het voor jou makkelijker om de oefeningen te begrijpen, na te voelen welk effecten ze op jou hebben en om deze te reflecteren op je dagelijks leven, om zo je leven te verrijken. Dit heeft natuurlijk wel zijn tijd nodig. Dit moet je zeker niet willen forceren, maar dat natuurlijke groei zijn werk laten doen. 

Sun Dao bewegingsmethoden

Enkele doelen/effecten van Sun Dao Bewegingsmethoden:

Het creëren van een hoger bewustzijn
Meer ontspanning ervaren
Groei van je zesde zintuig
Meer rust in jezelf voelen groeien
Groei in je empathisch vermogen
Sneller aanvoelen wat/wie goed of slecht voor je is
Fysiek en mentaal gezonder
Sterker en veerkrachtiger worden
Beter overzicht behouden
Focus en concentratie verbeteren
Beter prioriteiten stellen
Meer verbondenheid ervaren met jezelf en je omgeving
Beter omgaan met stress en druk
Anderen steeds beter aanvoelen en begrijpen
Beter functioneren op je werk,
Je omgeving merkt je groei op en handelt daarnaar

error: Content is protected !!