Over mij

Gevormd door passie, ervaring en overlevering

Sun Dao coaching training Over mij

Even in vogelvlucht

Mijn naam is Sunny Latumeten. Begin jaren 60 heeft mijn familie (Chinese moeder, Indische vader, 2 zussen en 4 broers) Indonesië moeten verruilen voor Nederland. Geboren en opgegroeid in Nederland. Met mijn Chinees Indisch achtergrond  en door mijn overgevoeligheid voel ik regelmatig de 3 verschillende culturen door mijn aderen stromen. Vroeger verwarrend, niet begrijpend, maar op latere leeftijd mooi, begrijpend en dankbaar. 

Sinds mijn 12e ben ik een fanatieke sporter en beoefen ik diverse sporten met Kempo als hoofdsport. Rond mijn 20e had ik mijn eerste Kemposchool. Na mijn 30ste pakte ik Opa’s Kun Tao stijl weer op, met zijn gedachtegoed als basis.

Gedurende mijn carrière heb ik veelal mijn hart gevolgd. In het begin erg zoekend naar wat ik echt wilde, wat bij mij paste en naar mezelf. Was van binnen daarom zeer onrustig en om dit te ontdekken heb ik echt een breed scala aan werkzaamheden uitgevoerd. Van werken in een palletfabriek tot diverse leidinggevende functies nationaal als internationaal. Vanwege mijn stage bij de toenmalige Apple-importeur begin jaren 80, mijn grote interesse en affiniteit met computers heb ik op gegeven moment mijn informatica bedrijfskunde gehaald.  Dit viel in dezelfde periode toen ik mijn innerlijke rust had gevonden. Ruim 25 jaar ben ik werkzaam geweest in de IT- branche, wat mij als persoon zeer veel heeft gebracht.

In de moeilijkste tijd van mijn leven kreeg ik jarenlang onvoorwaardelijke steun van mijn werkgever, leidinggevenden, collega’s en mijn teams. Toen ik de vraag stelde aan mijn toenmalige direct leidinggevende waarom iedereen mij zo steunde was zijn antwoord “omdat jij, Sunny bent. Mensen zien en voelen dat”. Dat gaf mij weer stof tot nadenken, met Sun Dao als resultaat.

Waarom Sun Dao

Eind jaren 60 kwam Opa in mijn leven. Een oude blinde Chinese man. Meteen was ik, zo klein als ik was, diep onder de indruk van Opa. Al heel snel ontfermde hij zich over mij en liet hij mij meereizen op zijn levenspad. Opa was een zeer wijze man, die de kunst van het leven echt begreep. Hij had een zeer bijzondere en mooie kijk op het leven, die hij graag wilde delen en doorgeven. Opa was o.a. een ziende, voelende, helende, verbindende en liefdevol persoon die een bepaalde vorm van het Chinese Kun Tao beheerste. Tot aan zijn dood vertelde hij over zijn levensfilosofie/gedachtegoed. Hij heeft mij, op zijn toen nog resterende levenspad, meegenomen door te laten zien, voelen en ervaren. In mijn jongere levensjaren leefde ik min of meer onbewust volgens zijn gedachtegoed. Dit was voor mij normaal, omdat ik toen niet anders wist. Rond mijn 25e kreeg ik een heftige terugval. Na een jaar van rust kwam ik tot de conclusie dat het anders moest, zoals Opa het had bedoeld. Ik ben met Opa’s gedachtegoed aan de gang gegaan om mezelf te helen en te sterken. Daarna heel bewust deel laten uitmaken in mijn leven, mijn sport, mijn werk en doorontwikkeld.

Als je vraagt wat het mij heeft gebracht is het antwoord hierop eigenlijk heel eenvoudig. Zonder Opa ben ik nooit uitgegroeid tot de persoon die ik nu ben. Dit is zowel letterlijk als figuurlijk bedoeld. Opa stond aan de wieg van mijn kijk op en omgang met mijn leven, omgeving en fijngevoeligheid. Zoals hij het licht was (en nog steeds is) voor mij, zo wil ik het licht zijn voor anderen. Ik ben dankbaar dat ik het door kan geven, zodat anderen zichzelf hiermee kunnen helen, sterken en weer anderen bijstaan.

Om Opa’s gedachtegoed begrijpbaar te maken voor een zo groot mogelijk publiek, heb ik zijn levensfilosofie vertaalt naar de Sun Dao Methode, passend in de huidige tijd en omgeving, eenvoudig en begrijpbaar. 

error: Content is protected !!